Ruim 30 aanhoudingen bij demonstratie Museumplein in Amsterdam

Foto: politie.nl

31 januari 2021 18:04
Bron: Politie.nl

Zondagmiddag ontstond er weer een spontane demonstratie op het Museumplein. Ook dit keer was de politie aanwezig en zijn er 33 aanhoudingen verricht.

Het Museumplein en de omliggende omgeving waren vanaf 11.00 uur aangewezen als veiligheidsrisicogebied. De driehoek nam dit besluit naar aanleiding van ongeregeldheden de afgelopen weken en vanwege recente aanwijzingen dat opnieuw personen die uit waren op gewelddadige confrontatie naar het plein wilden komen. 

In de loop van de middag onstond er een spontane demonstratie op het Museumplein waar ongeveer 600 mensen aanwezig waren. De politie heeft daarbij opgetreden omdat een demonstratie op deze locatie niet was toegestaan. 

Ruim 30 aanhoudingen

Er zijn vanmiddag 25 arrestaties verricht op het Valeriusplein op basis van artikel 2.2 (APV). Omdat er tekenen waren dat deze personen onderdeel uitmaakten van een georganiseerde groep met als risico verstoring van de openbare orde, zijn zij door de politie aangehouden. Daarnaast is er een voertuig gecontroleerd op weg naar Amsterdam waar een slagwapen is aangetroffen. De drie inzittenden zijn aangehouden. Ook is er een ander voertuig in de omgeving Amsterdam gecontroleerd waar een taser is aangetroffen. Ook daar is een persoon aangehouden. Er zijn verder 4 aanhoudingen verricht voor diverse feiten rondom het Museumplein waaronder één verdachte die richting een journalist schopte.