Update - Twee nieuwe aanhoudingen na schietincident Van Limburg Stirumplein in Amsterdam

Foto: politie.nl

16 februari 2021 16:02
Bron: Politie.nl

De politie heeft gisteravond twee nieuwe aanhoudingen verricht in het onderzoek naar het dodelijk schietincident op het Van Limburg Stirumplein van zondagavond 14 februari. De eerdere personen die zijn aangehouden zijn inmiddels heengezonden.

Het gaat om een 20-jarige vrouw en een 29-jarige man die beiden uit Amstelveen komen. Zij worden verdacht van directe betrokkenheid bij dit schietincident en worden door de politie gehoord. Hun woning is doorzocht. De 35-jarige man en 36-jarige man die eerder zijn aangehouden, zijn beiden heengezonden.

Relationele sfeer

Het schietincident lijkt voort te komen uit een ruzie in de relationele sfeer. De politie heeft echter het vermoeden dat het dodelijk slachtoffer, een 29 jarige man, niet direct betrokken was bij dit conflict.

Beelden of tips?

De recherche doet nogmaals een oproep aan getuigen om zich te melden. Wellicht zijn er nog mensen die beelden hebben of meer weten over voertuigen die vanaf de plaats delict zijn weggereden. Heeft u nuttige informatie voor het onderzoeksteam? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of gebruik onderstaand tipformulier.