Getuigenoproep: explosie Nolensstraat in Amsterdam Nieuw-West

Foto: politie.nl

29 maart 2021 16:12
Bron: Politie.nl

Op zondagochtend 28 maart heeft een explosie plaatsgevonden bij een portiekwoning in de Nolensstraat in Amsterdam Nieuw-West. In het onderzoek naar de explosie is de recherche op zoek naar getuigen en camerabeelden.

Bewoners van de Nolensstraat werden rond 6.00 uur opgeschrikt door een harde knal. Toen agenten arriveerden, bleek dat er schade aan de portiek en een naastgelegen woning was. Zo waren verschillende ramen gebroken. Er is niemand gewond geraakt.

De politie zette het gebied rond de woning af en specialisten van Forensische Opsporing hebben sporenonderzoek verricht. Door het Team Explosieven en Veiligheid is ter plekke vastgesteld dat de explosie vermoedelijk veroorzaakt is door een vuurwerkbom.

Getuigen die de politie sprak, gaven aan dat er kort na de knal een donkerkleurige Volkswagen Golf vanuit de Nolensstraat rechtsaf De Savornin Lohmanstraat in zou zijn gereden.

Volkswagen Golf

De recherche komt graag in contact met mensen die deze auto hebben zien rijden en mogelijk meer kunnen vertellen over de inzittende(n) en de route die de auto heeft afgelegd. Ook omwonenden met een bewakingscamera of een dashcam in de auto nabij de Nolensstraat worden verzocht om eventuele camerabeelden ter beschikking te stellen aan de recherche. Tenslotte worden ook mensen die andere verdachte situaties, personen of voertuigen rond het tijdstip en de locatie van de explosie hebben waargenomen verzocht om contact op te nemen met de politie.

Tips?

U kunt uw tip doorgeven via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Middels het tipformulier kunt u ook rechtstreeks beeldmateriaal uploaden en sturen naar de recherche. Wilt u liever anoniem blijven? Deel uw informatie dan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.