Politie voert grote integrale controle uit in Westelijk Havengebied in Amsterdam

Foto: politie.nl

15 april 2021 16:53
Bron: Politie.nl

Op donderdagochtend 15 april 2021 heeft de politie een grootschalige integrale controle op transportvoertuigen uitgevoerd in het Westelijk Havengebied. Bij de controle werden 26 processen verbaal opgemaakt voor diverse overtredingen. Ook werd een aanhouding verricht.

Resultaten

Van de 26 bekeuringen die de politie uitschreef, zijn acht verbalen opgemaakt voor het uitvoeren van transportwerkzaamheden zonder dat de chauffeur de juiste vergunning kon laten zien. Er werd een 30-jarige Amsterdammer aangehouden voor rijden onder invloed. Een andere man die gecontroleerd werd, had nog een boete van 1098 euro openstaan, die hij ter plaatse betaalde. Van verschillende voertuigen moesten defecten of, wanneer ze overbeladen waren, ter plaatse in orde gemaakt worden.

Integrale controle

Het doel van de controle was enerzijds het vergroten van de verkeersveiligheid en anderzijds toezicht houden op personen- en goederenstromen in het havengebied. De politie voerde de controle samen met de Marechaussee, Douane, Inspectie Leefomgeving en Transport, Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en The Port of Amsterdam uit. De verwachting is dat meerdere controles volgen, in samenwerking met andere overheidsdiensten.