Voorbijganger beschoten bij poging beroving in Amsterdam

29 november 2021 16:44
Bron: Politie.nl

Op zondag 28 november proberen twee jongemannen op de Weesperzijde een 21-jarige man te beroven onder dreiging van een vuurwapen. Als het slachtoffer de aandacht trekt van een voorbijganger, wordt deze voorbijganger beschoten en raakt gewond. De politie zoekt getuigen.

Het slachtoffer loopt rond 23.00 uur op het fietspad ‘Weesperzijde’ uit de richting van Diemen richting het Amstelstation. Als hij ter hoogte van het viaduct loopt (bij de op- en afrit van de A10), stoppen twee jongens op een scooter voor hem en eisen onder dreiging van een vuurwapen de telefoon en geld van het slachtoffer.

Op dat moment komt er een 31-jarige man op een andere scooter aanrijden. Het slachtoffer rent richting deze scooter om hulp te vragen. Als de scooter bij het slachtoffer wil stoppen, wordt de bestuurder beschoten. De twee verdachten gaan er – zonder buit- per scooter vandoor in de richting van Diemen.

De bestuurder van de scooter is door het schot gewond geraakt en wordt per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De man die beroofd werd, is ongedeerd gebleven.

De politie heeft in de omgeving nog naar de verdachten gezocht, maar hebben deze niet  aangetroffen. Specialisten van Forensische Opsporing hebben ter plekke sporenonderzoek gedaan en een aangetroffen huls in beslag genomen.  

Getuigen gezocht

De recherche heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Bent u getuige geweest van dit incident? Heeft u die bewuste avond iets opvallends gezien of gehoord? Of beschikt u over andere informatie die het onderzoek verder zou kunnen helpen? Neem dan contact op met de politie via onderstaande mogelijkheden. Via het tipformulier kunt u beeldmateriaal ter beschikking stellen, zoals bijvoorbeeld eventuele dashcambeelden van geparkeerde auto’s.