Gesprek over diversiteit en inclusie bij politie in Amsterdam

14 december 2021 13:46
Bron: Politie.nl

Hoe staat het met diversiteit en inclusie bij de politie na het eerste gesprek in De Balie in Amsterdam in september 2020? Zijn stappen gezet en welke zijn dat dan? Deze vraag staat centraal in het vervolg in De Balie, op dinsdag 21 december.

‘We hebben weliswaar nog een lange weg te gaan maar gesprekken over diversiteit en inclusie worden steeds opener gevoerd. Het lukt ons steeds beter de plek van de moeite te vinden. Dat stemt mij hoopvol’, zegt plaatsvervangend korpschef en Chief Diversity Officer (CDO) Liesbeth Huyzer. ‘Zo praten we intern over belangrijke onderwerpen als de essentie van de neutraliteit van het uniform en hoe we omgaan met racistische uitingen door politiemensen. Daar helderheid over krijgen is belangrijk in ons streven een Politie voor Iedereen te zijn. We zijn veel zelfbewuster bezig met dit thema.’

Programma

Het gesprek in De Balie is op 21 december tussen 14.00 en 16.00 uur. Sprekers zijn onder meer plaatsvervangend korpschef en CDO Liesbeth Huyzer en de politiechefs Martin Sitalsing en Gery Veldhuis. Ook Control Alt Delete en Amnesty doen mee aan het gesprek. Ook wordt nadrukkelijk de dialoog met het (online) publiek gezocht.

Onderwerpen die voorbij komen: Veilige teams (onder meer positieve en negatieve kanten van humor en de positieve en negatieve kanten van de blauwe familie), hoe staat het met het proces rondom diversiteit en inclusie, hoe kijken collega’s terug op de tour en wat is de rol van de leiding. En natuurlijk: hoe gaat de politie verder?

Meer informatie over de bijeenkomst in De Balie. De livestream is op de dag zelf op deze pagina te vinden.