Getuigenoproep gewelddadige beroving Bos en Lommerplantsoen in Amsterdam

23 juni 2022 13:37
Bron: Politie.nl

Op dinsdagavond 21 juni is een man op het Bos & Lommerplantsoen mishandeld, bedreigd met een vuurwapen en beroofd. De politie zoekt getuigen die meer weten over de vluchtauto die de verdachten gebuikt hebben.

Rond 19:30 uur stapt een 34-jarige man uit een horecagelegenheid op het Bos en Lommerplantsoen als hij van achteren wordt belaagd. Hij wordt omringd door drie mannen waarvan één iemand hem mishandelt en een ander persoon hem met een vuurwapen bedreigt. De mannen beroven hem van zijn tas en gaan er dan per auto vandoor. De vluchtauto is een witte Mercedes C-klasse met een Duitse kentekenplaat. Het voertuig rijdt vanaf het plantsoen rechtsaf de Hoofdweg op in de richting van de Jan van Galenstraat.

Omdat één van de mannen eerder met het slachtoffer in het café zat, gaat de recherche ervan uit dat het slachtoffer met voorbedachten rade is beroofd. Het onderzoeksteam wil graag meer getuigen spreken en is specifiek op zoek naar camerabeelden van het voertuig. Heeft u dashcambeelden of andere bruikbare informatie voor de recherche? Laat het dan weten via onderstaande gegevens.