Utrecht/Amsterdam/Bulgarije - Aanhoudingen voor seksuele uitbuiting

7 oktober 2016 15:35
Bron: Politie.nl

Dinsdag 4 oktober zijn in Bulgarije en Amsterdam twee mannen aangehouden (32 en 57 jaar oud) die verdacht worden van betrokkenheid bij seksuele uitbuiting in meerdere plaatsen in Nederland.

Naar aanleiding van aangiften van seksuele uitbuiting is er door het politieteam Migratiecriminaliteit en Mensenhandel Midden-Nederland, onder leiding van het Openbaar Ministerie Midden-Nederland, een onderzoek gestart. In dit onderzoek is een samenwerkingsverband aangegaan met de Bulgaarse autoriteiten in de stad Sliven. Dit mondde uit in een aantal doorzoekingen in Sliven op 4 oktober en de aanhouding van een verdachte Bulgaar. Hij zal overgeleverd worden aan het onderzoeksteam in Nederland. Tijdens de doorzoekingen in Sliven zijn diverse voorwerpen en documenten in beslag genomen die van belang geacht worden voor het verdere onderzoek

 

Tegelijk met de aanhouding in Bulgarije werd ook in Amsterdam een verdachte in hetzelfde onderzoek aangehouden. Het onderzoeksteam werkt in Nederland en Bulgarije verder aan het onderzoek.