Amsterdam - Dode en twee gewonden bij schietincident

11 november 2016 22:51
Bron: Politie.nl

Op vrijdagavond 11 november vielen een dode en twee gewonden bij een schietincident op de Ten Katestraat in Amsterdam West. De politie heeft kort na het incident een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. De recherche onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.

Rond 18.30 uur kreeg de politie de melding van een ruzie, gevolgd door een schietincident bij een horecagelegenheid op de Ten Katestraat. Bij het schietincident raakten drie mannen gewond. Twee van de gewonden vluchtten na het schieten naar de Hasebroekstraat. Alle drie de mannen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Eén van hen raakte ernstig gewond en is dezelfde avond aan zijn verwondingen overleden.
Aanhouding
De politie kreeg informatie dat de schutter mogelijk met een auto was gevlucht. Agenten zagen de auto rijden en hielden de bestuurder met behulp van een uitpraatprocedure op de Admiraal de Ruijterweg aan. Hij zit vast. De auto waarin hij reed is in beslag genomen voor onderzoek.
Getuigen gezocht
De recherche is direct een uitgebreid onderzoek gestart. Specialisten van de forensische opsporing hebben sporenonderzoek verricht. Om te achterhalen wat er precies gebeurd is, komt de politie graag in contact met getuigen. Mensen die getuige waren maar nog niet met de politie gesproken hebben, wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. 
Uitpraatprocedure
De uitpraatprocedure is een procedure die wordt toegepast bij het veilig aanhouden van mogelijk vuurwapengevaarlijke verdachten. Zij worden met getrokken wapens uit de auto gehaald en krijgen gesproken opdrachten om de arrestatie met zo min mogelijk risico’s te laten verlopen.