Amsterdam - Bestelbusje door nepagenten overvallen

16 november 2016 15:51
Bron: Politie.nl

Een chauffeur van een bestelbus is door een nep-politie auto aan de kant gezet en door twee onbekende daders overvallen.

De chauffeur van een distributiebedrijf zag hoe een grijze Volkswagen Golf op de Noordzeeweg voor hem kwam rijden en er een ?politie-stop? bordje aan ging.

De man stopte zijn busje nabij de kruising van de Basisweg en twee nepagenten stapten uit.  De bestuurder stapte desgevraagd uit maar werd ruw tegen de wagen geduwd en vermoedelijk met een wapen bedreigd. De twee nepagenten haalden diverse goederen uit de bestelbus en namen een onbekend geldbedrag mee.
Kenteken mogelijk met de letters ZL
De twee overvallers reden weg richting de A5 in een grijze Volkswagen Golf waarvan het kenteken mogelijk begint met de letters ZL
Help mee de daders te pakken!
Het onderzoeksteam van de recherche West is op zoek naar getuigen die de overval mogelijk gezien hebben. Ten tijde van de overval was er behoorlijk wat verkeer op de Noordzeeweg en de Basisweg. Mogelijk dat er auto?s met een dash-cam hebben gereden of dat mensen de bestelbus en de grijze VW Golf hebben zien staan. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 recherche district West. Anoniem uw informatiedelen kan ok! Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.