Amsterdam - Vrouw lastiggevallen: politie zoekt getuigen

13 december 2016 13:20
Bron: Politie.nl

De politie is op zoek naar een man die zondagochtend 11 december een 23-jarige vrouw heeft lastiggevallen op het metrostation Zuid en in de metro.

De vrouw komt die ochtend rond 07.50 uur aan op het perron van metrostation Zuid als er een man met een fiets extreem dicht voor haar komt staan. De man vraagt de vrouw meerdere keren om een sigaret, maar omdat de vrouw zich onprettig voelt door het gedrag van de man, negeert ze hem. Hij noemt haar daarop meerdere keren een racist en spuugt haar in het gezicht. De vrouw reageert erg geschrokken en vervolgens krijgt ze een harde schop tegen haar been. De vrouw stapt in metro 50 in de richting van Isolatorweg en de man achtervolgt haar. Hij gooit zijn fiets in de metro op de grond en gaat naast haar zitten. De man betast haar bil. De vrouw staat vervolgens op en belt de politie. De verdachte stapt bij de eerstvolgende halte aan de Amstelveenseweg uit. Meerdere mensen zijn getuige geweest van het gedrag van de man. Onder meer twee vrouwen in de metro en een man op het perron bij Zuid hebben hem mogelijk goed gezien. De politie wil graag met hen in contact komen. Van de man is op dit moment een summier signalement bekend:

Slanke magere man
Rond de 1.80 meter lang

Er wordt nog onderzocht of er camerabeelden van hem zijn.

Getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844 of via het onderstaande tipformulier. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.