Amsterdam - Getuigen woningoverval Uiterwaardenstraat gezocht

19 april 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Zondagavond 15 april overvallen twee verdachten een woning aan de Uiterwaardenstraat in Amsterdam-Zuid. De politie zoekt getuigen van deze overval.

Omstreeks 21.15 uur wordt er bij het bejaarde slachtoffer aangebeld. In de veronderstelling dat het zijn buurvrouw is, doet het slachtoffer open. Voor de deur staan twee onbekende mannen die hem meteen terug zijn huis in duwen. Eenmaal binnen eisen de mannen dat het slachtoffer geld geeft en zijn pinpas met pincode afstaat. Ze bedreigen het slachtoffer en zoeken in zijn woning naar waardevolle spullen. Op een gegeven moment begint het slachtoffer te schreeuwen en dat schrikt de verdachten waarschijnlijk af. Zij gooien nog een stoel naar hem en slaan vervolgens op de vlucht. Het slachtoffer blijkt geschrokken en lichtgewond achter. 
Signalement verdachten
Het slachtoffer omschrijft de twee verdachten als volgt:

Mannen;
Tussen de 20 en 25 jaar oud;
Ongeveer 1.70 meter lang;
Licht getinte huidskleur. 

Getuigenoproep
De recherche onderzoekt de woningoverval en spreekt graag met getuigen die mogelijk meer weten over dit incident en/of (de vluchtroute) van de dader. Heeft u iets gezien of gehoord dat het onderzoek verder kan helpen? Neem dan contact op via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Via het tipformulier is het ook mogelijk beeldmateriaal ter beschikking te stellen aan de politie. 

Noord-Holland Amsterdam

Beroving Overval
  • 3e23ad543203e45bdd84d63df6026762