Badhoevedorp - Zes verdachten aangehouden na woninginbraak

13 april 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Op woensdagmiddag meldde een getuige dat er zou worden ingebroken in een woning aan de Franklinstraat in Badhoevedorp. Deze melding leidde tot de aanhouding van zes verdachten, jongens uit Amsterdam van19, 17 (2x) en 16 (3x) jaar oud.

Omstreeks 13.00 uur kreeg de politie de melding van een getuige die glasgerinkel had gehoord bij een woning. Ook zag de getuige een jongen over een hek klimmen en even later twee scooters met hoge snelheid wegrijden. Bij de woning bleek ingebroken te zijn. Een raam in de achterdeur was vernield. Uit gesprekken met meerdere getuigen bleek het uiteindelijk om zes jongens te gaan met drie scooters. De getuigen konden een vluchtroute en signalementen aangeven.
Burgernet
Na het laten uitgaan van een Burgernetmelding, kreeg de politie een tip dat de zes verdachten zich ophielden op of in de omgeving van de Dennenlaan in Zwanenburg. De politie ging ter plaatse en kon de zes verdachten aanhouden.

De politie nam hun drie scooters in beslag. Onder de buddyseat van een van de scooters lag een boormachine, die vermoedelijk buit was gemaakt bij de inbraak. Een van de verdachten bleek een wapen bij zich te hebben. Het gaat hier vermoedelijk om een luchtdrukwapen, mogelijk ook van diefstal afkomstig.

De politie stelt een onderzoek in naar ieders rol bij deze inbraak.
Samen boeven vangen
Regelmatig kan de politie inbrekers op heterdaad aanhouden door goede tips en meldingen van mensen de alert reageren op een verdachte situatie in hun buurt. Mocht u zelf verdachte personen in uw buurt zien, of misschien zelfs getuige zijn van een inbraak, schroom dan niet en bel direct 112. De politie is 24/7 bereikbaar en beschikbaar voor meldingen.

De politie vraagt u om zich aan te melden bij Burgernet. Via dit Burgernet krijgt u dan meldingen dat de politie op zoek is naar verdachten of vermiste personen. Ook kunt u via Burgernet worden geïnformeerd over onveilige situaties in uw (woon)omgeving. Aanmelden kan via de website www.burgernet.nl.

2018065989