Bergen op Zoom - Verkeerscontroles in Bergen op Zoom

23 juni 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Tijdens een algemene verkeerscontrole in Bergen op Zoom zijn gisteren tussen 14.30 en 22.30 uur op verschillende locaties brom- en snorfietsen gecontroleerd en werden alcoholcontroles gehouden.

In de middag werden in de Gagelboslaan en op de Boulevard Noord in Bergen op Zoom 22 snor- en bromfietsen gecontroleerd.
Brom- en snorfietscontrole
Er werden tien snorfietsers betrapt op een te hoge constructiesnelheid, 1 bromfietser werd op dezelfde overtreding betrapt. Zij krijgen een bekeuring en moeten hun voertuig opnieuw ter keuring aanbieden bij de RDW. Bij vier snorfietsers werd door de agenten een begrenzer aangetroffen die met een afstandsbediening aan en/of uit te zetten was. Bij drie snorfietsen kon deze begrenzer snel verwijderd worden, bij de vierde lukte dat niet. Deze snorfiets is in beslag genomen voor technisch onderzoek. Alle vier krijgen een proces-verbaal.

Ook werd het andere verkeer gecontroleerd. Ook daar werden nog bekeuringen uitgeschreven. Een bromfietser had geen verzekering afgesloten, een reed zonder helm, twee automobilisten belden niet handsfree en van een automobilist werd de auto door de Belastingdienst uit het verkeer genomen wegens fiscaal wanbetalen.
Alcoholcontrole
’s Avonds werden alcoholcontroles gehouden op de Wouwsestraatweg en de Antwerpsestraatweg. In totaal moesten 292 verkeersdeelnemers blazen. Tijdens de controles zelf is een rijbewijs ingevorderd van een man die 1215 ug/l blies. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Dat gebeurde ook bij een automobilist die 325 ug/l blies. Hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Toen de agenten onderweg waren naar het bureau, na de controle, zagen zij een automobilist door het rode verkeerslicht rijden. Deze man moest ook een blaastest ondergaan. Hij blies 385 ug/l, krijgt hiervoor een bekeuring en ook nog een voor het rijden door rood. Twee automobilisten werden  bekeurd voor het niet handsfree bellen en een omdat hij zijn gordel niet droeg.

Noord-Holland Bergen

  • 803001923d161b34fa0c79e8b58b6ef8