Bergen op Zoom, Willemstad, Tholen - Hennepruimdag De Markiezaten

28 maart 2019 12:59
Bron: Politie.nl

Woensdag heeft het hennepteam de Markiezaten weer enkele adressen bezocht ivm vermoedelijke hennepkweek, met het volgende resultaat:

In een woning aan de Noordhil te Bergen op Zoom werd een onderzoek ingesteld omdat er een in werking zijnde hennepkwekerij werd aangetroffen op de zolder van de woning. In totaal stonden er 100 hennepplanten. Uit onderzoek is aannemelijk dat er eerdere oogsten uit deze hennepkwekerij zijn behaald. De elektriciteit werd frauduleus verkregen. Daarom is besloten de woning van het energienetwerk af te sluiten.

 
Willemstad
In een woning aan de Prins Constantijnstraat te Willemstad werd eveneens op de zolder van de woning een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In het pand werd de bewoner aangehouden. Op de zolder hadden 117 recent geoogste hennepplanten gestaan. Tijdens het ingestelde onderzoek werd vastgesteld dat er al minimaal twee keer van eerdere kwekerijen was geoogst. Uit die oogsten was een berekend voordeel van 28.000 euro behaald. Van de verdachte werd een personenauto afgepakt met een dagwaarde van 10.000 euro. In de woning werd een niet van echt te onderscheiden vuistvuurwapen in beslag genomen. Ook hier bleek dat de elektriciteit illegaal werd afgetakt zodat ook deze woning van het energienetwerk werd afgesloten.

In een woning aan de Prinses Christinastraat te Willemstad werd in een schuur een kleine hennepkwekerij aangetroffen waar recent 15 hennepplanten waren geoogst. Ook hier bleek dat de elektriciteit illegaal werd afgetakt. Tijdens het onderzoek werden 100 flesjes pepperspray nieuw in de doos aangetroffen en inbeslaggenomen.

Met het energiebedrijf werd direct een schaderegeling getroffen voor de gestolen elektriciteit.
Tholen
In een woning aan de Vrouwendijk te Tholen werd in een bovenruimte van de woning een grote professioneel ingerichte hennepkwekerij aangetroffen. In de kweekruimte stonden 475 oogstrijpe hennepplanten. Uit onderzoek bleek ook hier dat er meerdere voorgaande oogsten zijn behaald. Ook hier bleek de elektriciteit illegaal te zijn afgetakt van het energienet. De bewoner werd ter plaatse aangehouden en overgebracht voor verhoor. In de woning werd nabij de hennepkwekerij een jachtgeweer, dat binnen handbereik stond, inbeslaggenomen voor nader onderzoek. In verband met het verwachte voordeel uit de eerdere oogsten werd een personenauto, Volvo V70 afgepakt.

Ook deze woning werd afgekoppeld van het energienetwerk.

Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Degenen die niet werden aangetroffen zullen later worden verhoord en zullen zich op een later tijdstip bij de rechter mogen verantwoorden. Alle inbeslaggenomen goederen met een waarde van enkele tienduizenden euro’s en de hennepplanten met een geschatte straatwaarde van 57.500 euro zijn inmiddels vernietigd.