Drie aanhoudingen in internationaal drugsonderzoek in Bergen op Zoom

Foto: politie.nl

14 mei 2019 16:08
Bron: Politie.nl

De politie heeft dinsdagochtend drie personen aangehouden in een lopend drugsonderzoek. Het gaat om 1 vrouw en 2 mannen van respectievelijk 48, 30 en 27 jaar. De politie stapte rond 06.00 uur op zes adressen in Bergen op Zoom binnen.

De aanhoudingen zijn onderdeel van een internationale politieactie. De verdachten kwamen in beeld nadat de Belgische Federale Gerechtelijke Politie (FGP) op 18 maart jl. een wietplantage oprolde in Sint-Martens-Latem (B). Toen werden acht personen op heterdaad tijdens een drugstransactie gearresteerd. In de kofferbak vonden de Belgische agenten 11 kilo geknipte hennep. De hennepkwekerij met 500 planten werd gevonden en ontmanteld. Het verdere onderzoek naar de criminele organisatie leidde naar Bergen op Zoom.

Rechtshulpverzoek

De Belgische politie deed recent een rechtshulpverzoek aan de Nederlandse politie om de verdachten aan te houden en de woningen te doorzoeken. Dinsdagmorgen 14 mei stapte de politie de woningen in Bergen op Zoom binnen. De verdachten zijn ingesloten en hun overlevering aan België wordt in gang gezet.

Geen grenzen

De FGP zet het onderzoek naar de criminele organisatie voort. Het onderzoek is een mooi voorbeeld van de samenwerking tussen de Nederlandse en Belgische politie om grensoverschrijdende criminaliteit tegen te gaan. Het is een signaal aan de (buitenlandse) criminelen dat opsporing niet stopt bij een landsgrens.


Noot voor redactie: Verdere woordvoering over het onderzoek ligt bij de Federale Gerechtelijke Politie.