Drie verdachten aangehouden na bedreiging met vuurwapen in Bergen op Zoom, Hoogerheide

28 mei 2019 10:27
Bron: Politie.nl

Maandagavond zijn drie mensen aangehouden door de politie. Het gaat om een 53-jarige man, een 51-jarige vrouw en een 16-jarige jongen. Zij zijn afkomstig uit Hoogerheide en worden verdacht van betrokkenheid bij een gepleegde bedreiging waarbij een vuurwapen zou zijn getoond.

De bedreiging vond plaats rond 19.30 uur bij een woning aan het Hof van Beieren in Bergen op Zoom. Een vrouw uit die plaats heeft aangifte gedaan van de bedreiging. Door de politie is een getuigenverklaring opgenomen van iemand die alles gezien zou hebben. De aanleiding zou mogelijk liggen in een conflict op social media.

Uitpraatprocedure

De vrouw had na de bedreiging de politie gebeld en de auto waarin het drietal reed beschreven. Agenten hebben, omdat er sprake was van een vuurwapen, hun kogelwerende vesten aangetrokken. Op dat moment kwam de auto langsrijden. Een stopteken werd gegeven op de Groenling in Hoogerheide, de auto stopte en de drie inzittenden zijn middels de uitpraatprocedure voor gevaarlijke verdachten uit de auto gehaald door de politie. Zij zijn alle drie overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar worden ze vandaag gehoord over het voorval.

Door de politie is onderzoek gedaan in de auto. Er werd een vuurwapen aangetroffen. Dat is in beslag genomen. Ook werd munitie in beslag genomen bij één van de verdachten.