Na aanrijding volgt drugsvondst in Bergen op Zoom

7 september 2019 10:53
Bron: Politie.nl

Politiemensen hebben vrijdagavond 6 september 2019 op de A4 een 27-jarige man en een 18-jarige vrouw uit België, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en drugsbezit. Dit gebeurde kort nadat het tweetal betrokken was geweest bij een aanrijding op de A4 ter hoogte van de afrit Bergen op Zoom-Zuid.

Kort voor 20.45 uur kreeg de Gemeenschappelijke Meldkamer de melding dat een automobilist tegen een langs de A4 staande boom was gereden. De hulpdiensten, ambulance, brandweer en politie, rukten vervolgens uit. Ambulancepersoneel keek ter plaatse de inzittenden van de auto, een 27-jarige man en een 18-jarige vrouw uit België, zonder vaste woon- of verblijf, na. Omdat het tweetal sterk naar alcohol rook en omdat politiemensen in de auto allerlei drugs gerelateerde spullen zagen liggen, zoals aluminiumfolie, aanstekers en een snuifbuisje, moest het tweetal meewerken aan een blaas- en speekseltest. Daaruit bleek dat ze onder invloed waren, de bestuurder vermoedelijk van alcohol en drugs.

Drugs in de auto

Uit nader onderzoek bleek dat in de kofferbak van de auto een plastic zak gevuld met henneptoppen lag. De hennep, naar later bleek ruim 90 gram, is in beslag genomen. Het tweetal is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en overtreding van de Opiumwet. In de tas van de vrouw troffen agenten later die avond ook nog twee potjes met daarin vermoedelijk heroïne aan. Ook die zijn in beslag genomen. Van de bestuurder is voor nader onderzoek bloed afgenomen om vast te kunnen stellen wat hij precies heeft gebruikt. De man en de vrouw zijn naar Torentijd gebracht en hebben de nacht in de cel doorgebracht. Ze worden vandaag verhoord.