Bergen op Zoom - Man gearresteerd na dreigen met mes

4 oktober 2016 22:37
Bron: Politie.nl

Een 52-jarige uit Bergen op Zoom werd gearresteerd nadat hij bedreigingen uitte in het Stadskantoor aan de Jacob Orechtlaan. Hij hanteerde daarbij een fileermes. De politie gebruikte pepperspray om de man onder controle te krijgen.

Zeeland-West-Brabant
Het geweldincident vond plaats op dinsdagmiddag 4 oktober 2016 rond 15.45 uur. De verdachte moest vanwege zijn agressieve gedrag het Stadskantoor verlaten. Een aanwezige beveiliger vroeg de verdachte om weg te gaan, waarna de verdachte een mes trok en de aanwezigen bedreigde. Het ging om een zogenaamd fileermes. Ook de gewaarschuwde agenten werden door de man bedreigd. Ter beveiliging van de omstanders en zichzelf namen de agenten uit voorzorg hun vuurwapen ter hand. Met pepperspray werd de 52-jarige man uiteindelijk onder controle gebracht. Er raakte niemand gewond.
In de cel
De verdachte is na zijn arrestatie overgebracht naar het politiebureau. Hij is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten in het cellencomplex. Nader onderzoek en verhoor van de verdachte moet de komende tijd duidelijkheid geven over de motieven van zijn daad. Diverse bezoekers van het Stadskantoor waren getuige van de gebeurtenissen.

Noord-Holland Noord-Holland Noord Bergen

  • 13f83dc5095e36b387fd523525c4c555