Rilland, Hoogerheide, Bergen op Zoom, Roosendaal, Steenbergen - Waarschuwingen voor niet voeren juiste verlichting

16 november 2016 12:14
Bron: Politie.nl

Dinsdagochtend 15 november hebben onopvallende surveillancevoertuigen van de politie in het district De Markiezaten controles uitgevoerd in het kader van het project ?Afleiding?. Ook controleerden de agenten op het traject Rilland-Hoogerheide-Bergen op Zoom-Roosendaal-Steenbergen op andere zaken dan alleen afleiding in het verkeer.

In totaal werden elf bekeuringen uitgeschreven voor het niet handsfree bellen. De automobilisten zijn erop attent gemaakt dat deelname aan het verkeer al ingewikkeld genoeg is. Men moet op zoveel zaken tegelijk letten. Als daar ook nog het gebruik van je telefoon bij komt, dan is de kans heel groot dat je fouten gaat maken. Het is niet moeilijk om te bedenken dat het maken van een fout in het verkeer fatale gevolgen kunnen hebben.

Ook werd vijf keer een bekeuring uitgeschreven voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en twee vrachtwagenchauffeurs zijn op de bon geslingerd omdat zij het inhaalverbod voor vrachtwagens negeerden.

Schakel handmatig dimverlichting in
Verder zijn er heel veel waarschuwingen gegeven door de agenten omdat automobilisten hun verlichting niet op de juiste manier voerden. Dinsdagochtend mistte het namelijk en veel bestuurders voerden alleen de verlichting aan de voorkant van hun auto. Uiteraard is dat erg gevaarlijk in dit soort weersomstandigheden. Uit gesprekken met de automobilisten bleek dat het geen bewuste actie was, maar dat veel bestuurders niet weten dat de automatische verlichtingssensor van hun auto alleen de dagrijverlichting inschakelt. Die zit alleen aan de voorkant van de auto. De achterverlichting gaat dus niet automatisch aan. Helemaal bij mistig weer is het belangrijk dat u de verlichtingsschakelaar in de auto handmatig omzet naar dimverlichting, dan branden zowel de voor- als de achterlichten. Op die manier bent u stukken beter zichtbaar voor de overige weggebruikers. Veiliger voor u en ook voor hen!

Noord-Holland Noord-Holland Noord Bergen

  • f8006da5b99135ee5ab1da064365f013