Bergen op Zoom - Bekeurde automobilist beledigt en bedreigt parkeercontroleurs

27 november 2016 11:49
Bron: Politie.nl

Agenten hebben op de Prins Bernardlaan een 20-jarige Bergenaar aangehouden. Hij bedreigde en beledigde twee parkeercontroleurs van de gemeente.

Zeeland-West-Brabant
De politie kreeg op zaterdag 26 november rond 16.08 uur een melding dat twee parkeercontroleurs door een zojuist bekeurde man werden bedreigd en beledigd. Hij zou onder andere gezegd hebben: "Kom maar hier, ik sla je verrot". Ook passeerde verschillende ziektes de revue en probeerde de verdachte een van de controleurs te bespugen. Agenten kwamen ter plaatse en hielden de man aan. Hij is na verhoor met een proces-verbaal op zak naar huis gestuurd.
Veilige publieke taak
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.

Noord-Holland Noord-Holland Noord Bergen

  • 58097f4010e2c4c207954a76dad7e351