Bergen op Zoom - Hennepteelt leidt tot brand

26 december 2016 12:44
Bron: Politie.nl

Tijdens het blussen van een woningbrand werd een hennepkwekerij aangetroffen.

In de nacht van maandag 26 december kreeg de brandweer rond 03.30 uur een melding van rookontwikkeling vanuit een pand aan de Cromwielstraat. Bij het blussen ontdekte de brandweer in een bovenwoning een hennepkwekerij ontdekt met vermoedelijk 400-500 hennepplanten. Een gespecialiseerd ruimingsbedrijf gaat de hennepkwekerij vandaag opruimen. De politie is een onderzoek gestart.
 
Brandgevaar
In veel gevallen is er bij hennepkwekerij sprake van amateuristische stroomvoorziening. Vaak wordt de elektriciteit buiten de meter om gestolen. Dat kan zorgen voor brandgevaarlijke situaties, waarbij niet alleen de bewoners zelf maar ook omwonenden gevaar lopen. Heeft u het vermoeden van een  wietplantage in uw omgeving? Meld dit dan via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Aanwijzingen die kunnen duiden op een hennepkwekerij:

Aanwezigheid van hennepgeur
Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
Constant zoemend of ronkend geluid
Beslagen/afgeplakte ramen en/of gordijnen die nooit opengaan
Verdacht gedrag op onregelmatige tijden van onbekende personen met onbekende  voertuigen

Prioriteit
Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties).

 

Noord-Holland Bergen

  • 3d73dc578d713fdad809469bd307f5d7