Bergen op Zoom - Hennepkwekerij ontmanteld

11 maart 2018 05:00
Bron: Politie.nl

In een woning aan de Zuidgeest in Bergen op Zoom is vrijdagavond een hennepkwekerij ontmanteld door een gespecialiseerd bedrijf. Politieagenten ontdekten rond 20.30 uur dat er zich in het pand een kwekerij bevond en zijn de woning binnengegaan.

In de woning zijn twee verdachten aangehouden. Een man betrof de bewoner, de ander was een man van 27 jaar uit Bergen op Zoom. Zij zijn overgebracht naar een politiecellencomplex en worden door rechercheurs later gehoord over hun betrokkenheid bij de hennepkwekerij.

In totaal werden 305 planten geteld door de agenten. Deze planten waren verdeeld over twee kweektenten. Een derde kweekruimte bevond zich in de schuur bij de woning.
Harddrugs
Op last van de Officier van Justitie is een zoeking gedaan in de woning. Daar werd ook nog ruim 2 kilo (mogelijk) harddrugs gevonden en in beslag genomen. Ook de auto van een van de verdachten is in beslag genomen en meegenomen naar het bureau voor onderzoek.

Het elektriciteitsbedrijf heeft de woning afgesloten van het elektriciteitsnetwerk. 
Tips?
Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Mensen die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

-       via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,

-       via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),

-       anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,

-       via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999