Beverwijk / Bloemendaal - Drankrijder maakt agent uit voor 'lulhannes'

21 september 2016 13:05
Bron: Politie.nl

Agenten kregen dinsdagavond rond 23.30 uur een melding dat er mogelijk een bestuurder onder invloed genotsmiddelen verkeerde op de A9. Andere weggebruikers hadden de politie gebeld vanwege het opvallende rijgedrag; zoals het rijden met gedoofde lichten.

Ter hoogte van de Wijkertunnel werd het voertuig aan de kant van de weg gezet. De bestuurder blies een 'A' en werd meegenomen naar het politiebureau in Beverwijk. Daar blies de 76-jarige Bloemendaler 595 ug/l. Het rijbewijs van de Bloemendaler werd hierop ingenomen.

Gezien de leeftijd van de man, werd besloten de verdachte naar huis te brengen; in plaats van in te sluiten. Blijkbaar was de verdachte niet blij met het ritje naar huis. Onderweg werd de verdachte vervelend, onbeschoft en beledigend richting de agenten.

Zo werd één van de collega's herhaaldelijk voor 'lulhannes' en 'ventje' uitgemaakt. Thuis aangekomen, wilde de man de politiewagen niet verlaten. Toen de Bloemendaler toch was, uitgestapt besloot de man, tijdens het wegrijden, een tik tegen de politieauto te geven. Gezien de toestand van de man hebben agenten het er maar bij gelaten; waarbij de collega’s gebruik hebben gemaakt van hun discretionaire bevoegdheid.

2016211911

Noord-Holland Kennemerland Beverwijk

  • 9eaaff80a07358acc7f9f498c1040d62