Horecapand Bussum gesloten na drugsvondst

Foto: politie.nl

29 juni 2019 13:11
Bron: Politie.nl

Bij een inval in een horecazaak aan de Huizerweg in Bussum zijn op vrijdagavond 28 juni verschillende soorten drugs aangetroffen. De zaak is op last van de burgemeester gesloten.

De politie was een onderzoek gestart omdat zij meerdere signalen had ontvangen over het gebruik van en/of de handel in drugs. Ook waren er signalen van overlast bij het pand, zoals foutgeparkeerde auto’s, geluidsoverlast en intimidatie van voorbijgangers. Het onderzoek gaf genoeg aanleiding om een instap voor te bereiden, samen met de gemeente Gooise Meren en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit.

Vrijdagavond rond 20:00 uur stapte de politie het pand binnen. De horecagelegenheid was op dat moment open, er waren meerdere mensen binnen. De verschillende uitgangen van het pand werden bewaakt. Personeelsleden en bezoekers werden gecontroleerd. Ook werd een speurhond ingezet om eventuele drugs op het spoor te komen.

Politieagenten troffen in een plasticzakje, bolletjes heroïne en cocaïne aan. Ook werd er hasj aangetroffen. Een van de aanwezigen was in het bezit van een mes dat ook in beslag werd genomen.

Sluiting pand

Voor de burgemeester waren er voldoende gronden om het pand tijdelijk  te sluiten op grond van de Opiumwet. In die periode wordt onderzocht of er aanvullende maatregelen nodig zijn. De omwonenden worden met een brief van de gemeente geïnformeerd over het doel en de resultaten van deze actie.

Onderwereld en bovenwereld verstrengeld

Wat hier gaande was noemen we ondermijning. De bovenwereld en de onderwereld raken steeds meer met elkaar verweven. Criminelen gebruiken bijvoorbeeld een legaal bedrijf, zoals een horecagelegenheid, om illegale activiteiten, zoals de handel in drugs, mogelijk te maken. Met alle gevolgen van dien voor burgers.

Samen pakken we ondermijning aan

Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal. Politie, gemeenten, openbaar ministerie en belastingdienst trekken daarom samen op in de strijd tegen ondermijning. Ondermijning zien we overal in Midden-Nederland. Lees meer over de aanpak van de politie.

Wat kunt u doen tegen ondermijning?

Iedereen kan te maken krijgen met ondermijnende criminaliteit. Ziet, hoort of ruikt u onraad? Meld het. Altijd. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem.