Getuigen geweldsincident Kanaaldijk gezocht in Diemen

15 mei 2019 09:53
Bron: Politie.nl

In de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 april 2019 heeft op de Kanaaldijk in Diemen een ernstig geweldsincident plaatsgevonden. De politie zoekt dringend naar eventuele getuigen van dit incident.

Rond 07.30 uur komt de melding binnen dat op de Kanaaldijk tussen Diemen en Driemond iemand is aangesproken door een hevig geëmotioneerde vrouw die hulp nodig zegt te hebben. Politie-eenheden snellen zich naar de locatie en treffen daar inderdaad de vrouw aan. Het betreft een toeriste die samen met een vriendin in Nederland op vakantie is. Het slachtoffer is echter alleen op de dijk en geeft aan haar vriendin kwijt te zijn. Agenten maken een zoekslag in de omgeving en treffen de vriendin gelukkig al snel aan. Deze vrouw blijkt verschillende verwondingen te hebben en is tevens deels ontkleed.

De slachtoffers vertellen dat zij vrijdagavond in een bar in het centrum van Amsterdam een man hebben ontmoet. Ze drinken wat drankjes met hem en belanden op een gegeven moment in zijn auto. Tussen 02.30 en 07.00 uur bevinden de vrouwen zich in de auto van deze man en wat er in die tijd in de auto gebeurt, weten de vrouwen niet precies meer. Wat ze wel weten, is dat er uiteindelijk ruzie ontstaat en de man één van de vrouwen in het voertuig mishandelt. De vrouwen proberen hierop te vluchten, maar ook buiten laat de man ze niet met rust. Dan rijdt hij toch weg en laat de twee vrouwen in paniek en gewond achter.

Signalement
De man die de vrouwen meenam en één mishandelde, heeft een licht getinte huidskleur en is tussen de twintig en de dertig jaar oud. Hij wordt 1.80 meter lang. Hij reed in een kleine, donkerkleurige auto. 

Getuigenoproep
De politie doet onderzoek naar wat er precies met de vrouwen gebeurd is. De auto van de man heeft tussen 02.30 uur en 07.45 uur waarschijnlijk enige tijd op de Kanaaldijk gestaan en dit is mensen mogelijk opgevallen. Heeft u iets gezien of gehoord wat het onderzoeksteam mogelijk verder kan helpen? Of heeft u andere informatie in deze zaak? Neem dan contact op via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven, bel dan met 0800-7000. Via het tipformulier is het mogelijk om beeldmateriaal direct met de politie te delen.