Reactie op aanhouding bij tankstation Diemen

12 juni 2019 16:35
Bron: Politie.nl

Op internet circuleren beelden van een aanhouding door de politie op 9 juni ‘s avonds bij een tankstation in Diemen. Daarbij wordt kritiek geleverd op het handelen van de agenten. Hoe gaat zoiets nou? En wat is er niet te zien in de video maar wel goed om kennis van te hebben?

In dit geval gingen onze collega’s erop af na een melding dat er werd gevochten bij het tankstation en dat er gedreigd werd met het gooien van een pallet. De ruzie en het dreigen met de pallet zagen we later terug op bewakingsbeelden van het tankstation.

Bij een dergelijke melding gaan wij doorgaans met meer dan twee collega’s ter plaatse. Eenmaal bij het tankstation hadden de politiemensen de taak om de ruziënde partijen uit elkaar te houden, te bemiddelen en te de-escaleren. Om de situatie weer rustig te krijgen verzochten de politiemensen de beveiligers door te gaan met hun werk en de man om weg te gaan. Ondanks herhaaldelijk vragen en vorderen weigerde de man dit te doen en bleef hij de andere partij opzoeken. Omdat zijn aanwezigheid zeker zou leiden tot nieuwe escalatie restte onze collega’s na herhaaldelijk verzoeken niets anders meer dan de man aan te houden. Tijdens het boeien trok de man zijn arm weg, waardoor de betrokken collega hem gecontroleerd naar de grond moest brengen om alsnog de boeien om te doen. Daarna ging de man mee de auto in.

De beveiligers zijn door het tankstation ingehuurd om te ondersteunen bij het afsluiten van het tankstation om zo overvallen te voorkomen.