Kapelle - Auto botst na verkeerde inhaalmanoeuvre tegen woning

28 mei 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Zaterdagmiddag raakt een 46–jarige man uit de gemeente Reimerswaal de macht over zijn stuur kwijt tijdens een inhaalmanoeuvre op de Zanddijk. Hij komt in volle vaart tegen een gevel van een woning tot stilstand.

Zeeland-West-Brabant
De bewoonster van de woning krijgt omstreeks 16.30 uur de schrik van haar leven als zij in haar tuin een auto recht op haar af ziet komen. Zij kan haar vege lijf nog net redden door in een nabijgelegen sloot te springen. De bestuurder is door een verkeerde inhaalmanoeuvre van de weg geraakt en komt tegen de gevel van haar woning tot stilstand. Door de klap is de zijmuur gescheurd. De bestuurder heeft gedronken.
Rijbewijs ingevorderd
De verdachte wordt meegenomen naar het bureau voor een verklaring en een ademanalyse. De uitkomst daarvan is dat hij bijna 1 ½ maal de toegestane alcohollimiet heeft overschreden (= 319 ug/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook heeft hij een rijverbod van twee uur opgelegd gekregen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. De zaak wordt ter beoordeling voorgelegd aan de officier van justitie.