Eindhoven - Man aangehouden met twee nepvuurwapens

31 augustus 2018 13:32
Bron: Politie.nl

In de nacht van donderdag op vrijdag hield de politie een 32-jarige man uit Eindhoven aan voor vuurwapen bezit. Na onderzoek bleek het te gaan om een gasdrukpistool en een alarmpistool. Beide waren niet te onderscheiden van een echt vuurwapen.

Rond 02.20 uur zag een motoragent een man op een scooter rijden. Na controle van het kenteken in het politiesysteem kwam naar voren dat de man eerder dit jaar al eens was aangehouden met een nepvuurwapen op zak. Deze keer trof de agent niet een maar twee wapens aan. De agent trok hierbij zijn dienstwapen en hield de man aan. Hij zit vast voor verder onderzoek. In zijn woning werd een doorzoeking verricht om te kijken of daar nog meer wapens lagen. Een balletjespistool en diverse losse onderdelen was het resultaat.
Levensgevaarlijk
Nepvuurwapens zijn voorwerpen die sprekend op echte vuurwapens lijken. De dreiging die er vanuit kan gaan is dus net zo hoog. Veel mensen beseffen niet hoe ernstig de gevolgen kunnen zijn als nepwapens in verkeerde handen vallen. Bedenk dat de politie een nepwapen op straat vaak behandelt als een echt wapen en daarbij geen risico neemt. Dat kan tot levensgevaarlijke situaties leiden, waarbij de politie misschien zelfs moet schieten. Soms blijkt het achteraf om een nepvuurwapen te gaan, maar dat kun je van een afstand niet zien.
Steeds vaker
Eerder deze maand was het zowel in Eindhoven als Helmond raak toen de politie in het uitgaansleven twee nepvuurwapens aantroffen. Daarnaast werd in juni nog een arrestatieteam ingezet in Eindhoven na een melding over wat achteraf een nepvuurwapen bleek te zijn. Iedereen met een nepwapen is strafbaar. Kijk voor meer informatie op de speciale themapagina over nepvuurwapens.