Aantal autobranden in Bussum daalt iets

Foto: Inter Visual Studio (Archief)

4 september 2020 14:00
Bron: 112 Bussum

Elke dag vliegt er in Nederland wel ergens een auto in brand, en dit gebeurt ook steeds vaker. Gemiddeld gebeurt dit in 2020 zelfs bijna 15 keer per dag. In Bussum is dit in de eerste acht maanden van dit jaar 3 keer gebeurd.

Het aantal autobranden in Bussum is dit jaar verhoudingsgewijs aanzienlijk gedaald. In totaal werden er in de eerste acht maanden van dit jaar dus 3 autobranden gealarmeerd in de Noord-Hollandse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 5, een daling van 40,0 procent, zo blijkt uit data van Alarmeringen.nl.

Provincie Noord-Holland, waar Bussum onder valt, noteerde een stijging van 10,3 procent tot 577. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 523. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 760 autobranden, gevolgd door Noord-Brabant en Noord-Holland met respectievelijk 599 en 578 stuks.

Voor heel Nederland staat de teller voor de periode van januari tot en met augustus dit jaar op 3.536 voertuigbranden waarvoor via het landelijke P2000-netwerk een alarmering is verzonden. In dezelfde periode vorig jaar kwam de teller niet verder dan 3.278 meldingen. Voor de cijfers zijn branden als gevolg van ongevallen, autobranden op snelwegen, loze meldingen en herhaalde oproepen zo veel mogelijk buiten beschouwing gelaten.

Meer dan 40 procent van de autobranden gebeurt 's nachts. De kans dat er bij autobranden sprake is van brandstichting is bovengemiddeld hoog, aangezien auto's niet vaak spontaan vlam vatten.

Bekijk alle beschikbare data in het dossier Autobranden.