Brandweer redt twee personen uit vliegtuigje in boomtop nabij Vliegveld Hilversum

8 april 2019 13:00
Bron: Alarmeringen.nl

In de omgeving van Vliegveld Hilversum aan de Noodweg is maandagmiddag een vliegtuigje neergestort. Het toestel, met twee personen aan boord, hangt in de bomen. Het duo is bevrijd.

Volgens getuigen is er rond 12.50 uur een sportvliegtuigje neegestort op het terrein van een kazerne naast Vliegveld Hilversum. Het eenmotorige vliegtuig hangt op zo'n tien meter hoogte in de bomen op het defensieterrein. 

Het toestel 'hangt' horizontaal in de kruin van een verder redelijk kale boom. Met het rechterwiel van het landingsgestel 'staat' het vliegtuigje op een tak, terwijl het met de linkervleugel op een andere tak rust. Een speciaal hoogtereddersteam uit Utrecht heeft geassisteerd bij de bevrijding.

Flinke klap

Getuigen spreken van een 'flinke klap'. De politiehelikopter cirkelt boven de plek van het ongeval en ook een traumahelikopter is aanwezig. De twee inzittenden hebben nog enige tijd in het vliegtuigje gezeten, dat wel brandstof lekt maar niet in brand staat. De brandweer moest eerst het vliegtuigje stabiel te om daarna de inzittenden te kunnen bevrijden.

Dit is de tweede keer in korte tijd dat er een ongeval plaatsvindt met een sportvliegtuigje op Vliegveld Hilversum. December vorig jaar gebeurde dit ook al; toen kwam er een persoon om het leven.
Laatste update: 9 april 2019 08:47