Dievengilde slaat minder vaak toe in Naarden

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Naarden

Elke dag wordt er in Nederland gemiddeld meer dan 78 keer ingebroken of een poging daartoe gedaan. In Naarden was het in de eerste vijf maanden van dit jaar 24 keer raak, een daling vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Naarden is dit jaar behoorlijk gedaald. In totaal werden er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 24 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Noord-Hollandse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 32, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Voor heel de provincie Noord-Holland staat de teller op 2337. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 3124, wat neerkomt op een daling van 25,2 procent. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Naarden of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Naarden en provincie Noord-Holland, in het dossier Woninginbraken.