Haarlem - Agent in gezicht geschopt

23 maart 2019 10:33
Bron: Politie.nl

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 26-jarige vrouw uit Velserbroek aangehouden. Zij wordt verdacht van het mishandelen van een agent.

Rond 04.50 uur kreeg de politie een melding dat een vrouw een horecagelegenheid in het centrum van de stad niet wilde verlaten. Toen de agenten arriveerden werd de vrouw door beveiligers onder controle gehouden. Uiteindelijk kwam de vrouw op de grond terecht en toen de agent contact probeerde te maken kreeg hij een harde trap tegen zijn kaak. De agent heeft zijn verwondingen door een arts aan het politiebureau laten onderzoeken. Hij heeft zijn dienst kunnen hervatten.
Geweld tegen politie en hulpverleners
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.

Via deze link op politie.nl is meer informatie, waaronder een aantal filmpjes, te vinden;

https://www.politie.nl/themas/geweld-tegen-politie-en-hulpverleners.html