Haarlem - Twee verdachten aangehouden na diefstal uit een bedrijfsauto

23 maart 2019 15:41
Bron: Politie.nl

De politie heeft vrijdagmiddag, rond 15.15 uur, na een korte achtervolging twee Haarlemmers van 46 en 34-jaar oud aangehouden. Zij worden verdacht van een diefstal uit een bedrijfsauto op de Crayenesterlaan. Door een 40-jarige man is aangifte gedaan.

Agenten controleerden  de verdachten op de Vijverlaan. Tijdens deze staande houding reden de verdachten echter plotseling weg. Na een korte achtervolging konden agenten het voertuig klemrijden op de Johan Wagenaarlaan. De 34-jarige man werd meteen aangehouden. De 46-jarige Haarlemmer probeerde nog te voet te ontkomen, hij werd echter ook snel ingerekend. In de auto van de verdachten lag professioneel gereedschap, dat in beslag is genomen. Niet al die spullen zijn van de gedupeerde aangever. De politie komt graag in contact met de eigenaar van een multitool van het merk Feis en een Maikta nietpistool. De verdachten zitten nog vast.

Vrijdag kwam in de media dat dit tweetal was aangehouden voor de diefstal van de auto waarin zij reden. Dit in niet juist, ze worden verdacht van diefstal van gereedschappen uit een of meerdere bedrijfsauto’s.

 

2019054224