Haarlem - Politie waarschuwt voor babbeltrucs

11 oktober 2016 13:55
Bron: Politie.nl

De politie waarschuwt inwoners van Haarlem alert te zijn op babbeltrucs. Er zijn verschillende meldingen binnengekomen over diefstal door de babbeltruc-methode.

Diefstallen
In de afgelopen weken zijn er verschillende diefstallen gepleegd in Haarlem door middel van babbeltrucs. Vooral oudere mensen waren hiervan het slachtoffer. Babbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters diefstal proberen te plegen. De oplichters ogen vaak betrouwbaar en proberen via allerlei smoezen uw woning te betreden. De daders opereren vaak met meerdere personen. Iemand houdt het slachtoffer aan de praat waarbij andere daders ongemerkt de woning binnendringen en hun slag slaan.

 

Advies politie
De politie raadt aan zorgvuldig te zijn in het toelaten van vreemden in uw woning. Mocht u de persoon toch binnen willen laten, spreek dan een tijdstip af waarbij een bekende van u aanwezig is en geef dit ook aan de persoon bij deur aan. Laat u in geen geval onder druk zetten om de persoon toch direct binnen te laten. Schaam u niet om legitimatie te vragen, als iemand te goeder trouw is, zal men het geen probleem vinden zich te legitimeren. Heeft u ook maar enige twijfel over de persoon en/of het verhaal, laat iemand dan sowieso niet binnen.

 

Melden
De politie doet onderzoek naar deze diefstallen en vermoedt dat er meer mensen slachtoffer zijn geworden van deze praktijken, maar zich nog niet gemeld hebben. Herkent u zich in bovenstaande situatie, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Als u een situatie niet vertrouwt, bel dan direct de politie via 1-1-2. Met uw informatie kunnen we oplichters opsporen.

Voor meer informatie over babbeltrucs kunt u terecht op onze themapagina over babbeltrucs.

 

 

Noord-Holland Kennemerland Haarlem

  • 1fa2d07363a56b9d7dc19dfeedb2e21c