Haarlem - Autodief snel gepakt

20 november 2016 13:02
Bron: Politie.nl

Een 46-jarige autodief uit Lunteren is zaterdagavond rond 23.00 uur in Haarlem aangehouden. Even daarvoor had de man een voertuig gestolen van het Zuider Buiten Spaarne. De eigenaar hoorde dat het voertuig werd gestart en zag zijn auto wegrijden. Direct heeft de man de politie gebeld.

Meerdere opvallende- en onopvallende politiemensen waren snel in de omgeving en zagen het voertuig rijden. Een politieman in burger op de fiets zag het voertuig rijden en legde zijn fiets midden op de weg. Vervolgens schreeuwde de politieman dat hij van de politie was en dat het voertuig moest stoppen. De verdachte heeft de auto in zijn achteruit gezet en dook de Bakkerstraat in.

Een andere politieman in een onopvallende dienstauto reed op dat moment in de Bakkerstraat en kwam achter het gestolen voertuig te staan. Daarmee werd de weg achteruit geblokkeerd. De bestuurder van het gestolen voertuig besloot vol gas te geven en vooruit te rijden. De politieman met de fiets moest opzij springen en de verdachte reed over de fiets heen.

De agent in de onopvallende politieauto heeft direct de achtervolging ingezet. Ver kwam de verdachte niet want de weg werd geblokkeerd door een ander dienstvoertuig op het Zuider Buiten Spaarne ter hoogte van de Van Marumstraat. Daarmee stond het voertuig ingesloten tussen twee politiewagens.

De autodief was nog niet van plan uit te stappen en gaf vol gas en maakte flinke toeren met het voertuig. De politiemensen hebben hun vuurwapen getrokken en op de bestuurder gericht. Een van de agenten heeft een waarschuwingsschot gelost. Daarna stopte de bestuurder met gas geven. Daarna is de verdachte doormiddel van een uitpraatprocedure uit het voertuig uitgepraat.

De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De eigenaar van het gestolen voertuig heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt diefstal. Getuigen of mensen met andere informatie worden verzocht te bellen met 0900-8844.

2016256653 

Noord-Holland Kennemerland Haarlem

  • dcb4af651bbebb3ea15243cc898836f3