Haarlem - Gezamenlijke verkeerscontrole

28 februari 2017 12:57
Bron: Politie.nl

Op vrijdag 24 februari werd van 14.30 uur tot 22.00 uur een verkeerscontrole gehouden op en bij de Kennemerstraat in Haarlem. Tijdens deze controle, waarbij de politie samenwerkte met de Belastingdienst en de gemeente, werden in totaal 19 bekeuringen voor verkeersovertredingen uitgeschreven.

Onder meer voor rijden zonder gordel, fietsen zonder licht, tegen de rijrichting in rijden en parkeren op een zebrapad. Een auto werd buiten gebruik gesteld, nadat bleek dat de bestuurder een boete van 2.000 euro had openstaan. Bij controle van een personenauto werd in de kofferbak een geprepareerde tas aangetroffen, tezamen met parfums en kleding waaraan nog labels waren bevestigd. Alle drie inzittenden (37 jaar, 25 jaar en 29 jaar oud zonder vaste woon- of verblijfplaats) hadden recente antecedenten voor winkeldiefstal. Zij zijn aangehouden en in verzekering gesteld. De Belastingdienst inde ter plekke in totaal 22.000 euro en liet 9 auto?s afslepen.

De integrale controle maakt deel uit van een reeks acties binnen het project Lelie, waarin Gemeente Haarlem, politie, Openbaar Ministerie en Belastingdienst binnen het Regionaal Informatie ? en Expertisecentrum (RIEC) Noord-Holland intensief samenwerken om veiligheid, leefbaarheid en een eerlijk ondernemersklimaat op en rondom de Schoterweg te verbeteren.