Heemskerk - Portemonnee weg na babbeltruc in Heemskerk

15 april 2017 13:00
Bron: Politie.nl

Een 85-jarige vrouw uit Heemskerk is vrijdagmiddag rond 15.30 uur het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Dat gebeurde in haar woning aan de Suykers Acker in Heemskerk.

Een 'medewerker van een onderhoudsbedrijf' belde aan. De vrouw deed open en liet de man binnen. Eenmaal binnen dronk de man eerst een kop koffie en na enige tijd vertrok de man weer. Zonder onderhoud gepleegd te hebben of iets te hebben nagekeken. Toen de man was vertrokken ontdekte het slachtoffer dat haar portemonnee weg was.

Advies politie
Veelal ouderen worden slachtoffer van de oplichter(s). Het is dan ook belangrijk dat ouderen op de hoogte worden gebracht van deze vorm van oplichting. De tip van de politie is dan ook; praat hier over met je ouders.

Voor de potentiƫle slachtoffers is het advies: Vraag personen aan de deur later terug te komen als er iemand op visite is of doe de deur niet open als je het niet vertrouwd. Heb je geen afspraak? Vraag iemand later terug te komen. Of doe de deur dicht (laat de persoon buiten staan) en bel het bedrijf om te controleren of het klopt. Geef nooit geld; en zeker geen pinpas of pincode.

Signalement
Van de man is het volgende signalement bekend. Getinte huidskleur, rond de 30 jaar, 1.75 meter, stevig postuur en kort zwart haar. De man droeg een grijs joggingpak, bruin shirt met legerachtige print en droeg een zwart pet. De verdachte sprak goed Nederlands.

2017076445

Noord-Holland Heemskerk

  • 598ad5ad350afa57863c3fd02fb1a05a