Heemstede - Insluiper aangehouden

25 november 2013 11:43
Bron: Politie.nl

Zondagmiddag rond kwart voor vier treft een inwoner van de Schollevaarlaan een insluiper in zijn woonkamer aan.

Bij de confrontatie zet de man het op een lopen waarbij de bewoner de achtervolging inzet. Onderweg gooit de insluiper zijn buit weg en rent verder in de richting van de Parkeergarage om zijn weg te vervolgen via de Reigerlaan. Hij probeert ook nog in een langsrijdende auto te stappen maar dit mislukt omdat de bestuurder dit weet te verhinderen. Inmiddels wordt de 56-jarige man zonder woon of verblijfplaats dan door omstanders ingesloten en geeft hij het op. Hij wordt door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Woninginbraak

Woninginbraak kan een grote impact hebben op uw gevoel van veiligheid. Er zijn vreemden in uw huis geweest, ze hebben aan uw bezittingen gezeten en misschien waardevolle spullen meegenomen. Helaas komt woninginbraak regelmatig voor. De politie doet er veel aan om inbrekers op te pakken. Zelf kunt u er met verschillende maatregelen voor zorgen dat inbreken in uw woning niet makkelijk is. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn uw woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven.


Insluipen; inbrekers kunnen binnenkomen via een openstaand raam of een deur die niet op slot was.
Tip: om dit bij uw woning te voorkomen, kunt u het beste ramen en deuren altijd dicht en op slot doen. Ook als u maar even weg bent of bijvoorbeeld even naar boven gaat. Laat de sleutels niet in de sloten zitten. Plaats eventueel kierstandhouders als u ramen open wilt laten staan.

Noord-Holland Heemstede

  • 1589470571076c97ae00512abcd14839