Noord-Holland - Wegmisbruikers betrapt

18 augustus 2016 14:23
Bron: Politie.nl

Woensdagmiddag en –avond hebben agenten tijdens een onopvallende videosurveillance meerdere bestuurders die gevaarlijk rijgedrag vertoonden aan de kant gezet.

In de avond, rond 21 uur, werd op de Westerweg (80 km) in Heerhugowaard een 30-jarige bestuurder van een bestelauto staande gehouden. De Wormerveerder had 36 km teveel op zijn km-teller staan.Ongeveer een uur daarvoor hadden de videosurveillanten, op de A7 in Middenmeer, een 69- jarige automobilist uit Bloemendaal die 162 km per uur reed waar 130 km is toegestaan, betrapt. En op de A9 (100 km) in Vijfhuizen was in de middag een hardrijder staande gehouden. De 35-jarige man uit Koedijk reed 26 km per uur te snel (na correctie). Tot slot werd op de A8 in Oostzaan een bestelauto aan de kant gezet door de agenten. De 27- jarige Zaandammer werd betrapt toen hij tijdens de file vier auto’s inhaalde door over het verdrijvingsvlak te rijden.

Meer dan 30 km te snel:sancties

Relatief kleine overtredingen worden afgedaan met een boete. Overschrijdingen van meer dan 30 km/uur (en op de snelweg met 40 km/uur) worden geregistreerd. Afhankelijk van de voorgeschiedenis levert zo'n overtreding een forse boete of een dagvaarding op. Bij overschrijding van de maximumsnelheid van 50 kilometer of meer wordt bij staandehouding het rijbewijs ingevorderd. Bij zeer grove overtredingen kan de zogenaamde artikel 130-procedure gestart worden, waarbij de bestuurder een onderzoek moet ondergaan naar de lichamelijke of geestelijke geschiktheid om een motorrijtuig te besturen. Afhankelijk van de uitkomst kan het CBR het rijbewijs permanent ongeldig verklaren.

klik hier voor meer info. 

 

 

2016184251-1