Beelden relschoppers Den Haag in Opsporing Verzocht in Hilversum

Foto: politie.nl

14 juli 2020 17:15
Bron: Politie.nl

Opsporing Verzocht zendt vanavond beelden uit van relschoppers die betrokken waren bij de ongeregeldheden die op zondag 21 juni plaatsvonden na de verboden demonstratie van de actiegroep ‘Viruswaanzin’ op het Malieveld in Den Haag.

Tijdens de confrontaties met de Mobiele Eenheid (ME) is fors geweld gebruikt door de onruststokers. De relschoppers gooiden met rookbommen en stenen en gingen de ME fysiek te lijf.

In totaal werden er zondag 21 juni 425 personen aangehouden. Er werden direct elf personen aangehouden voor openlijke geweldpleging en later die week werd er nog man hetzelfde feit aangehouden. Dinsdag 14 juli zijn er opnieuw drie mannen aangehouden die er van verdacht worden betrokken te zijn geweest bij de ongeregeldheden

Op dit moment is het rechercheteam druk bezig om onder meer aan de hand van beeldmateriaal de identiteiten van de andere verdachten te achterhalen. De beelden van relschoppers waarvan hun identiteit nog niet bekend zijn, worden vanavond rond 20.30 getoond in Opsporing Verzocht en om 17.00 uur in het regionale opsporingsprogramma Team West van Omroep West. De beelden worden op dinsdag 14 juli vanaf 17.00 uur ook geplaatst op Politie.nl.

De relschoppers hebben de kans gekregen om zich te melden. Wie zich meldt, komt niet op tv.

Alle zaken in de uitzending op een rijtje:

Den Haag - Ongeregeldheden Malieveld

Beuningen - Dode na schietincident

Beuningen en Olst - Auto-inbraken en diefstallen katalysatoren, Helmond en Den Bosch

Geleen - Babbeltruc op 84-jarige vrouw

Soerendonk - Brandstichting in woning

Rotterdam - Schietincidenten Abraham van Stolkweg

Haarlem - Overval op supermarkt

Ooij - Overval op 80-jarige vrouw

Ook is er een terugkoppeling van de resultaten uit de uitzending van 7 juli 2020

Uitzending en herhaling

Opsporing Verzocht is dinsdag14 juli vanaf 20.30 uur te zien op NPO 1. De herhaling is woensdag 15 juli rond 13.35 uur op NPO 2. Ook is het programma online terug te kijken via NPO Start.