Hilversum - Straatrovers gezocht

20 november 2013 14:19
Bron: Politie.nl

Dinsdag 19 september hebben twee jongens een meisje beroofd van haar laptoptas met inhoud. De buit hebben de verdachten laten vallen. De politie zoekt getuigen.

Rond 14:10 uur liep een 17-jarig meisje uit Hilversum met twee vrienden over de Kampstraat. Het meisje droeg een laptoptas bij zich. Even later zagen zij dat twee jongens op een scooter in hun richting reden. Op het moment dat de scooter naast het 17-jarige meisje reed, rukte de bijrijder van de scooter hard aan het hengsel waardoor de tas in handen kwam van de bijrijder. De bestuurder gaf meer gas en gingen er snel vandoor. Na enkele meters lieten zij de tas op de grond vallen en reden door. Het meisje liep naar haar tas en raapte deze op. De laptop zelf had geen beschadiging. Wel is de tas beschadigd en kan niet meer worden gemaakt.

Getuigenoproep

De politie heeft nog geen verdachten kunnen aanhouden en is opzoek naar getuigen. Specifiek naar een jongen die bijna over haar laptoptas heen fietste en hierop ‘sorry’ zei.

Signalement bestuurder bromfietser:


Licht getint uiterlijk
17/18 jaar oud
Stevig postuur
Kort donker haar, gemillimeterd
Donkere wenkbrauwen
Droeg een legergroene jas met bontkraag
Blauwe spijkerbroek
Donkere schoenen

Signalement bijrijder:Licht getint uiterlijk
17/18 jaar oud
Slanker postuur dan de bestuurder
Kort donker haar, tot zijn oren
Slanker gezicht dan de bestuurder
Zwarte jas
Blauwe spijkerbroek

Bromfiets

De scooter was zwart van kleur, maar had roodkleurige accenten op de spatborden. De scooter was voorzien van een windscherm.Heeft u iets gezien of weet u meer over deze straatroof? Neem dan contact op met de politie in Hilversum via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Noord-Holland Hilversum

  • 9500cc6c1a8823f3a758e081f3f13c48