Hilversum - Brandstichting horecagelegenheid

2 januari 2018 12:44
Bron: Politie.nl

In de nacht van maandag op dinsdag is in een horecagelegenheid aan de Neuweg brand gesticht. De bewoners van de woning erboven, een man, een vrouw en hun kindje, zijn in het ziekenhuis gecontroleerd vanwege het inademen van rook.

Op dinsdag 2 januari om 03.25 uur hoorde een getuige glasgerinkel. Hij zag voor de toegangsdeur van de horecagelegenheid een geheel in het donker geklede persoon staan. Deze man ging door het ingeslagen raam naar binnen met een jerrycan in zijn hand. Na enkele seconden kwam hij weer naar buiten en zag de getuige dat het pand in brand stond. De brandstichter rende vervolgens weg in de richting van de Orchideestraat.

 
Vuurwerk
In de nieuwjaarsnacht had de horecagelegenheid al schade opgelopen, nadat er vuurwerk het pand in was gegooid. Hierbij raakten de voordeur en een ruit zwaar beschadigd.

 
Getuigen gezocht
Bent u getuige geweest van de brandstichting of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000. Online melden kan via onderstaand meldformulier of via M-online.

Noord-Holland Hilversum

  • b6ff91ccf13fef0ee28ac3c45862b45a