Hoofddorp - 30 hennepplanten en 275 kilo vuurwerk

17 oktober 2018 15:51
Bron: Politie.nl

In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 04.00 werd een melding gedaan van een sterke henneplucht bij een woning aan de Irene Vorrinkstraat. Na een positieve warmtemeting bracht de politie een bezoek aan de woning.

Eenmaal daar troffen zij een afgetimmerde ruimte aan die was ingericht voor de hennepteelt, in de ruimte stonden ongeveer 30 planten. Maar daar bleef het niet bij, de politie deed onderzoek in de garagebox van de bewoner van het pand. Daar troffen zij een enorme hoeveelheid illegaal vuurwerk aan. De inhoud van de box was goed voor 275 kilo vuurwerk waarvan 75 kilo mortieren. Deze hadden bij ontploffing voor een niet te overziene explosie kunnen zorgen.

De 39-jarige bewoner is aangehouden en voor onderzoek naar bureau gebracht. De hennepkwekerij is door de politie ontmanteld en het vuurwerk is in beslag genomen.
Vuurwerk
Vuurwerk hoort bij de jaarwisseling. Helaas vallen er ook elk jaar ernstig gewonden en soms zelfs doden te betreuren door vuurwerk. Vaak doordat niet iedereen verantwoordelijk omgaat met vuurwerk of doordat het (meestal zware) vuurwerk illegaal en daardoor onveilig is. Het zware knalvuurwerk veroorzaakt het meeste letsel en de meeste schade en overlast. De politie wil de online handel in illegaal vuurwerk terugdringen. Zodra de politie online handel in verboden vuurwerk tegenkomt, worden kopers en verkopers achterhaald en gaat de site op zwart. Een andere maatregel is het online frustreren van de handel in illegaal vuurwerk. In samenwerking met partners als Instagram en Facebook zijn daardoor al meerdere websites en forums uit de lucht gehaald.

Vuurwerk