Hoofddorp - Inbreker op heterdaad betrapt dankzij oplettende getuige

13 juni 2017 12:54
Bron: Politie.nl

Op maandag werd op de Kruisweg rond het middaguur een 48- jarige inbreker op heterdaad betrapt door een oplettende getuige.

De man hoorde glasgerinkel en ging kijken, waarop hij een raam in duigen zag en een verdacht persoon weg zag lopen bij de woning vandaan. Hij vertrouwde de situatie niet waarop hij samen met een omstander de verdachte tegen wist te houden totdat de politie kwam. De politieagenten die ter plaatse kwamen hebben de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Verdachte was in het bezit van inbrekerswerktuig. De politie doet nader onderzoek.

Meld verdacht gedrag

Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen kijkt bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden. Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voork√≥men. Iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn.

Samen zien en horen we meer! Bij spoed of heterdaad belt u 112 en anders 0900-8844.

 2017120466

 

Noord-Holland Hoofddorp

  • 492ef0bfc9d1c0116c33abc6b6a04311