Hoofddorp - Politie zoekt getuigen van straatroof

19 februari 2018 05:01
Bron: Politie.nl

Een 17-jarige jongen is zaterdagavond het slachtoffer geworden van een straatroof. Dit gebeurde rond 19.30 uur op de Burgemeester Pabtslaan. De jongeman was pizza´s aan het bezorgen toen hij ineens bij een steegje op de Manegelaan/Burgemeester Pabtslaan twee mannen zag staan. Het duo kwam op de koerier aflopen en hield hem tegen. Het slachtoffer moest onder bedreiging van een steekwapen al zijn bezittingen afgeven. Hij gaf zijn werkportemonnee af. Daarna zag de jongen kans om er van door te gaan en de politie in te schakelen. De gealarmeerde agenten maakten nog een zoekslag in de omgeving, maar het tweetal werd niet aangetroffen. Het slachtoffer wist zijn belagers als volgt te omschrijven;

De jongeman was pizza´s aan het bezorgen toen hij bij een steegje op de Manegelaan/Burgemeester Pabtslaan twee mannen zag staan. Het duo kwam op de koerier aflopen en hield hem tegen. Het slachtoffer moest onder bedreiging van een steekwapen al zijn bezittingen afgeven. Hij gaf zijn werkportemonnee af. Daarna zag de jongen kans om er van door te gaan en de politie in te schakelen. De gealarmeerde agenten maakten nog een zoekslag in de omgeving, maar het tweetal werd niet aangetroffen.

Het slachtoffer wist zijn belagers als volgt te omschrijven;

Verdachte 1;
-18 tot 21 jaar oud
-Ongeveer 1,75 meter
-Licht getint uiterlijk
-Donkere jas en wintermuts

Verdachte 2;
-16 en 21 jaar oud
-Ongeveer 1,80 mete
-Licht getint uiterlijk
-Zwart haar waarvan de zijkanten waren opgeschoren
-Groene jas

De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets hebben gezien dat te maken kan hebben met deze straatroof, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.
2018031409