Twee klusjesmannen aangehouden voor oplichting bejaarde dame in Prinsenbeek

3 augustus 2019 11:31
Bron: Politie.nl

Een hoogbejaarde dame is gistermiddag slachtoffer geworden van vermoedelijke oplichting door twee klusjesmannen. Na melding van een buurtbewoner bij de politie zijn de mannen op de Middenweg aangehouden.

De mannen belde rond 13.25 uur aan bij de dame en zeiden dat ze voor reparatie van het dak kwamen. De mannen kwamen na een kwartiertje van het dak af en gaven aan dat de klus geklaard was. De vrouw is met een van de mannen naar een pinautomaat gereden en heeft de mannen bijna 500 euro betaald. 

Alerte buurvrouw

Een buurtbewoner belde rond 13.30 uur naar de politie omdat er twee dakdekkers bij haar aan de deur waren geweest. Zij gaven aan dat er dakpannen los lagen en dat ze die goed wilden leggen . De vrouw vertelde dat dat niet nodig was en stuurde de mannen weg. Vervolgens ziet ze dat de twee mannen bij andere huizen in de straat aanbellen. Ze vertrouwt het niet en belt naar de politie. Op het moment dat de agenten in de Middenweg aankomen zien ze een ladder aan de achterzijde van de woning van het slachtoffer staan. De agenten spreken een van de dakdekkers aan. Wanneer de andere man samen met het slachtoffer bij de woning komt, worden beide mannen aangehouden op verdenking van oplichting. Het gaat om een 48-jarige man uit Schellingen en een 40-jarige man uit Vlijmen. Uit een inspectie van het dak blijkt dat er vermoedelijk geen werkzaamheden zijn uitgevoerd aan het dak door de verdachten.

 

Waarschuwing

Ga niet in op spontane voorstellen om klusjes op te knappen van mensen die zich ongevraagd aan de deur presenteren. Wordt u met dergelijke opdringerige personen geconfronteerd of als personen op deze wijze hun diensten aanbieden, bel dan direct de politie via 0900-8844. Noteer altijd signalementen en/of kentekens. Als u wordt bedreigd of er is sprake van spoed dan belt u 112. Ook wanneer u slachtoffer bent geworden van dergelijke klussers, meldt het dan bij de politie via 0900-8844. Denk niet alleen aan uzelf, let ook op alleenstaanden en/of ouderen in uw wijk of buurt. Deze malafide klusjesmannen gaan geraffineerd te werk en kiezen hun slachtoffers zorgvuldig. Betaal ook zeker geen voorschotten aan dit soort klusjesmannen.