Emmeloord - Aanhouding woninginbrekers op heterdaad

12 december 2016 16:23
Bron: Politie.nl

Op maandag 12 december heeft de politie twee woninginbrekers op heterdaad aangehouden. Beide verdachten, 22-jarige en 26-jarige inwoners van Amsterdam, zijn overgebracht naar het politiebureau.

Dankzij oplettende buurtbewoner kreeg de politie rond 11.55 uur een melding van een verdachte situatie in de omgeving van de IJsselmeerlaan. Agenten gingen meteen ter plaatse en constateerden sporen van een voltooide woninginbraak. Het tweetal werd bij de inbraak overlopen door de bewoonster, waarna ze de woning zijn uitgevlucht. Op basis van de signalementen en het kenteken van de auto waar de verdachten mee vandoor gingen, startte de politie een onderzoek naar de identiteit van de mannen.  Op de carpoolplaats langs de A6 bij de aansluiting met de Tussenring, werd het voertuig gesignaleerd en kreeg het tweetal een stopteken. De bestuurder en bijrijder voldeden aan het signalement, waarop zij werden aangehouden. In het voertuig werden inbrekerswerktuigen aangetroffen.
Bel 112 bij verdachte situatie!
Om inbrekers op heterdaad te kunnen betrappen, hebben we uw hulp nodig. Bel altijd 112 als u in uw buurt iets verdachts ziet of hoort. Wees alert op elke vreemde situatie, ook al lijkt het voor  u onbelangrijk. Let op personen die niet in uw buurt thuishoren en die bijzonder veel aandacht hebben voor de huizen en/of de omgeving. Noteer hoe ze eruit zien. En noteer ook merk, type en kenteken van hun voertuigen.

 

Noord-Holland Gooi en Vechtstreek Huizen

  • af35e9d26c2891560e70b81e57d32ddd