Muntendam - Dankzij alerte getuige 2 inbrekers aangehouden

30 december 2016 11:03
Bron: Politie.nl

De politie heeft donderdagavond rond 23:55 uur een 26-jarige en een 42-jarige man beiden uit Veendam aangehouden voor de inbraak in een woning.

Een oplettende getuige hoorde lawaai bij een woning aan De Akkers  waarvan hij wist dat de bewoners op vakantie waren. Hierop is direct via 112 de politie gebeld en zijn er meerdere agenten naar de woning gegaan.

Het huis werd door de collega?s bewaakt en met een politiehond werd er in de woning gezocht naar mogelijke inbrekers. Daar trof de diensthond twee verdachten aan die hierop door agenten zijn aangehouden. Beide Veendammers zijn overgebracht naar het cellencomplex en daar ingesloten voor nader onderzoek.

Kort voor de aanhouding van beide verdachten waren er meldingen binnen gekomen van een inbraak en poging inbraak in twee woningen aan de Hendrik Werkmanhof in Veendam. Door de recherche zullen deze zaken bekeken worden en wat de mogelijke rol van beide verdachten hierin is. Heeft u in donderdagavond iets verdachts gezien in deze straat en nog geen niet gesproken met de politie? Dan verzoeken wij u om contact met ons op te nemen via het nummer 0900-8844.
Verdachte situatie? Bel 112 bij spoed of heterdaad
U ziet iemand in uw buurt die met veel belangstelling bij verschillende huizen naar binnen kijkt. U voelt dat het niet klopt. Ook als u twijfelt, belt u de politie op 112. Want de politie komt liever een keer te veel dan te weinig. Dankzij uw tip kan de politie inbraken voorkomen. Wist u dat de politie 80% van de woninginbraken oplost dankzij oplettendheid van buren.

Noord-Holland Huizen

  • 1e04ff3f60c46df4ec6c177e10d5bf79