Vier verdachten aangehouden in drugsonderzoek in IJmuiden

30 november 2021 15:55
Bron: Politie.nl

De politie heeft in een onderzoek naar de handel in verdovende middelen in IJmuiden vandaag vier IJmuidenaren aangehouden. Alle verdachten zijn ingesloten en zitten in beperkingen. De recherche zet het drugsonderzoek voort.

Onderzoek recherche na klachten en anonieme meldingen
De politie heeft de afgelopen tijd al meerdere klachten binnen gekregen via o.a. Meld Misdaad Anoniem over drugsdealers in IJmuiden. Daarom werd door de districtsrecherche Kennemerland een onderzoek ingesteld. De rechercheurs kregen al snel meerdere verdachten in kaart en dit leidde tot de aanhouding vanmorgen van 4 IJmuidenaren in de leeftijd van 18 t/m 34 jaar.

Alle vier verdachten zijn direct na hun aanhouding ingesloten en zitten in beperkingen. Dit houdt in dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. De rol van de vier verdachten wordt nader onderzocht.

Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Drugshandel wordt aangepakt
Met deze actie geven politie en het Openbaar Ministerie het signaal af dat drugshandel niet loont en hard wordt aangepakt, mede om daarmee een waarschuwing te geven tegen de verleiding van een criminele loopbaan. Daarnaast is drugsoverlast voor een aantal inwoners van IJmuiden een doorn in het oog.

Meld vermoedens van drugshandel!
Door ondermijnende drugscriminaliteit gezamenlijk aan te pakken, kan de overheid niet alleen strafrechtelijk vervolgen, maar ook illegaal verkregen vermogen afpakken, panden sluiten, huurcontracten opzeggen en bijvoorbeeld ook jongeren behoeden voor een criminele loopbaan. Zo maakt de overheid wijken en buurten weer veiliger. De overheid kan dit niet alleen. Bewoners en ondernemers worden daarom opgeroepen om vermoedens van drugshandel of –productie te melden. Dit kan via 0900 – 8844 of anoniem: via Meld Misdaad Anoniem, tel.nr. 0800 – 7000.